Kytöpuiston Tempo-kevätkonsertissa 12.5 koettiin jymy-yllätys!

Tohtori Tumpelo Tempola.


 Kytöpuiston koulun Tempo-orkestereiden kevätkonsertti 12.5 oli yllättävien käänteidensä johdosta vertaansa vailla. Konsertti alkoi kuten oli suunniteltukin: B-orkesteri esitti aluksi iloisen esityskokonaisuutensa, jossa sekä soitettiin että laulettiin.
B-orkesteri Sadun lumoissa.

B-orkesteri ja kapellimestari Anna Saastamoinen saivat yleisöltä huikeat suosionosoitukset esityksen jälkeen.

 Seuraavaksi lavan valtasi Tempo A-orkesteri, joka aloitti esityksen Suzukin Estudiolla ja jatkoi esitystä ajankohtaisella kappaleella nimeltä Kevätlaulu. Sitten tapahtui jotain täysin odottamatonta: jostain syystä eräs hermostunut rouva avasi salin oven ja viskasi salin lattialle suuren kolisevan matkalaukun! Laukun perässä saliin juoksi hattupäinen ja viiksekäs herrasmies keskeyttäen konsertin. Hetken ihmettelyn jälkeen selvisi, että kyseessä on tohtori Tumpelo Tempola, musiikkipedagogian emeritusprofessori ja Tempo-orkestereiden perustaja. Hän oli juuri saapunut purjeveneellä Roomasta!
Tohtori tervehtimässä yleisöä.

Tempolan laukusta löytyi kaikkea eriskummallista..

..muun muassa tällainen härveli, jota hän kutsui jouseksi. Sillä hän esitti hurraavalle yleisölle Ukko Nooan.


Vaikka sopivaa soitinta oli aluksi vaikea löytää Tempolalle, lopuksi hän suostui tuuraamaan sairastunutta rumpalia A-orkesterin esittäessä komeasti otteita Beethovenin eri sinfonioista konsertin päätteeksi.